четвъртък, януари 05, 2012

Червено ли?


Дай да се опишем в думи, звук, картини, лепкавост и сладко от къпини. Прокарай наум ръце по гърба и и открадни от него нежността на кожата и, за да помилваш после празните чаршафи до себе си и да се сетиш за кой ли път за нея и междубедрието и. Няма да я има повече, нито него. Мъртвите не се връщат.
Увий се в скъсаното си одеало, за да завреш глава под възглавницата, право в матрака си напомнящ за хилядите женски тела минали през него. Не ти е до тях, нито до аромата им, нито до гънките им, нито до влагата им, нито до пълнежите, нито до оголените кокалчета на тазовете им, които се опират в теб нощем и не ти дават да спиш. Най-малкото ти е до себе си, до празнината, до забравата, до загубата и до безметежните часове чакане. Кога отново ще си по-млад? Невъзможно е, знаем.
Ще станеш, за да смениш чаршафите, да се захвършиш на стола с чаша в ръка и поредната цигара. Пламъчето ще проблесне в тъмнината, за да освети призраците населили стаята. Не можеш да ги изгониш, а те не могат да се приютят в пустинята на душата ти, но ще замлъкнат за кратко. Не помниш и това ти служи за крепост, иззад чиито стени замеряш останалите с кал и мерзост.
Докато други майстори на любовната лирика са стреляли с истински куршуми по обичните си, за да осмислят ревността си. Ала на теб са ти непознати тези чувства предполагам.

Аналогично на нея след време, момиче с кърваво червено на цвят бельо ще се разсъблича бавно, за да покаже прелестите си. Дантелите не прикриват много, но извайват желания и в това им е силата. И тя ще умее да разпознава звуците на тангото в диханията и да танцува опряна буза в буза с теб, докато не се свърши в ръцете ти притисната в ъгъла. Както и ти в нейните колкото и да не ти се иска. Защото краят идва и за двамата.
За да разбереш, че не е същото.

Всичко избледнява за теб в момента, в който го притежаваш. Цветовете ще се размият и разводнят в медено-кафявия нюанс на уискито. На сутринта ще имаш само усещанията и един червен сутиен оставен небрежно на стола ти.

Сувенир.

Няма коментари:

Публикуване на коментар