понеделник, декември 12, 2011

Красиво


Красиво като планината рано сутрин, която поглеждаш едва-едва през мрежата на клепките си. Спал си като къпан, но не искаш да напуснеш пределите на белите пухени юргани, които те затискат в нежна и неумолима хватка. А навън вятър поклаща леко клоните на близките борове върху фона на кристално синьото небе.

Красиво като ръбчето на устните, по което се прокарва палеца му в същото това легло под юрганите, докато те гледа в очите и се опитва да разгадае погледа ти. 

Красиво като извивката на гръбнака ти, докато връзваш косата си високо горе на конска опашка, а дрете къдрави кичурчета се разбягват над ушите ти. Като усмивката извикана в равнината на огледалото отразило стената със семейни фотографии над леглото.

Красиво като облаци и бяла памучна дантелена рокля и прашни крака обути в сандали, защото циганското лято е в разгара си. Стегнати прасци и гладка кожа, бедра дълги три мъжки педи преди да стигнеш до ръбчето на бельото и. Кожа като коприна с цвят на канела, разстилаща се изпод пръстите, които я разбридат на нишки сладост.

Красиво като очите на тази жена пушеща тайно в двора, които макар тъжни, заради вчерашната загуба, греят срещу мен. Тя е силна и прекрасна, но и сама. Толкова сама, че прозира между жестовете и останали неразбрани от останалите. Разочарована. Тревата изсъхва под слънцето, а просто стоим и мълчим.

Красиво като бриза по езерната вода, сред гората, докато първите капки дъжд падат върху земята и карат мъглата да плъзне над водната повърхност. Почти магично, нереално и божествено.

1 коментар:

  1. Пък в началото ми навя силна асоциация за моите "Контрасти"... в последствие и за много от нещата с етикет "красота" при мен. ;-)

    ОтговорИзтриване